tiistai 1. syyskuuta 2009

Lisätään juomaan oliivi

Sillävälin toisaalla.

" Encyclopedia Galactica kertoo alkoholista seuraavaa:
Alkoholi on väritön, haihtuva neste jota syntyy sokereiden käymisen tuloksena. Eräisiin hiilen ja hapen kiertoon perustuviin elämänmuotoihin sillä on juovuttava vaikutus.
Myös Linnunradan käsikirja liftareille mainitsee alkoholin. Se kertoo, että paras kaikista maailmankaikkeuden alkoholijuomista on Pangalaktinen kurlauspommi.

Se kuvailee kurlauspommin vaikutusta seuraavasti: se tuntuu siltä kuin aivosi lyötäisiin muusiksi sitruunaviipaleella, joka on kiedottu suurehkon kultaharkon ympärille. Käsikirja luettelee myös planeetat joilta saa parhaita kurlauspommeja, ryypyn hinnan kullakin planeetalla ja ne hyväntekeväisyysjärjestöt jotka auttavat kurlauspommin käyttäjää pääsemään takaisin jaloilleen. Käsikirja kertoo myös miten jokainen voi itse sekoittaa kurlauspommin. Nimittäin näin:

Otetaan pullollinen vanhaa kunnon Janxin viinaa johon sekoitetaan mitallinen Santraginus V:n merivettä (Ah, ihmeellistä santraginuslaista merivettä - ah autuaita santraginuksen kaloja! sanotaan kirjassa). Seokseen pannaan sulamaan kolme kuutiota arcturuslaista megaginiä (kuutioiden tulee olla umpijäässä, sillä muutoin niiden sisältämä puhdistettu bensiini pääsee haihtumaan). Juoman läpi puhalletaan neljä litraa fallialaista suokaasua niiden onnellisten peukalokyytiläisten muistoksi jotka ovat menehtyneet ekstaasiin Fallian soilla. Hopealusikan pesän selkää pitkin valutetaan joukkoon mitallinen Qualactanin hyperminttumehua joka on Qualactanin alueen päähän nousevista tuoksuista paras, aavistuksen verran makea ja mystinen. Sekaan pudotetaan Algolin aurinkotiikerin hammas ja katsellaan kuinka se sulaessaan valaa juomaan Algolin aurinkojen tuulta. Päälle sirotellaan zamforia. Lisätään juomaan oliivi. Nautitaan.. mutta.. hyvin varovasti..
Linnunradan käsikirja liftareille menee paljon paremmin kaupaksi kuin Encyclopedia Galactica."
*Douglas Adams: Linnunradan käsikirja liftareille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti